Keresés eredménye

A találat a megadott anyagigényes szolgáltatás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Anyagigényes szolgáltatások számlázása
Kérdés: Mezőgazdasági szolgáltató zrt. a megbízók részére teljes körű szolgáltatást végez. Főbb szolgáltatásaink: talajművelés, műtrágyázás, vegyszerezés, betakarítás. A műtrágyázás és a vegyszerezés során felhasznált, kijuttatott anyagot (műtrágyát, vegyszert) a szolgáltatásról kiállított számlában külön, elkülönítetten feltüntethetjük-e, fel kell-e tüntetnünk? Az anyagként felmerülő tételeket (műtrágya, vegyszer) a szolgáltatónál anyagköltségként vagy elábéként kell kimutatni, az igénybevevőnél anyagköltségként vagy igénybe vett szolgáltatásként kell könyvelni?
Részlet a válaszból: […]elkülönítetten feltüntetett anyagok értékét pedig az anyageladás árbevételeként (ez utóbbiak bekerülési értékét anyagköltség helyett az eladott áruk beszerzési értékeként) lehetne kimutatni. A számlázott szolgáltatásnak a felhasznált anyagok értékét is magában foglaló összegére kell a szolgáltatás áfáját felszámítani, az áfa nélküli számlázott összeget pedig a szolgáltatás árbevételeként elszámolni. A szolgáltatást igénybe vevőnél az igénybe vett szolgáltatás értékeként a számlázott szolgáltatás teljes - áfa nélküli - értékét kell elszámolni. Ez egyrészt következik az Szt. 47. §-ának, másrészt 78. §-ának az előírásaiból. Az Szt. 47. §-ának (1) bekezdése alapján a szolgáltatás bekerülési értékének része minden olyan tétel, amely[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. február 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4477
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,