Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ár (aránytalanul alacsony) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Engedménnyel történő értékesítés

Kérdés: Szétválás után az egyik társaság (A) a másik társaság (B) felé a másik társaság boltjában lévő árukat, amelyeket a végleges vagyonmérleg szerint (A) társaság kapott meg, jelentős engedménnyel számlázza. Mi az áfa alapja?
Részlet a válaszból: […]értékesítette. Az Áfa-tv. 22. §-a (6) bekezdésének a) pontja alapján: az ellenérték helyett az értékesített termék adó nélküli, az adófizetési kötelezettség keletkezésének időpontjában (az adott esetben a számlázáskor) fennálló forgalmi értéke az adó alapja, ha az ellenérték az értékesített termék adó nélküli, az adófizetési kötelezettség keletkezésének időpontjában fennálló forgalmi értékéhez hasonlítva aránytalanul alacsony, és a termékértékesítés gazdaságilag nem független fél részére történik. Álláspontunk szerint aránytalanul alacsony az ár akkor, ha az a bekerülési értéknél kevesebb, vagy a vevőnél realizálódó bevétel és az eladási ár különbözete meghaladja az eladót megillető árrés összegét stb. Biztos, hogy aránytalanul alacsony az ár, ha az eladó engedményadásával, ismerve az átadott áruk piaci értékét, a vevőnél az átlagost meghaladó árrés érhető[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. március 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2547
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,