Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott áramdíj összetevői tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Miből áll az áramdíj?

Kérdés: Az új piaci szereplők megjelenésével az áramfogyasztáshoz kötődően három cég is számlázhat "áramot". Az egyik magát az áramhasználat rendszerhasználati díját, a másik a szállított villamos energia díját "megspékelve" energiaadóval és a szénipari szerkezetátalakítási támogatás összegével, a harmadik energiaügynöki vállalkozói díjat számláz. Mindegyik a kW-ot tekinti elszámolási mennyiségi egységnek. Ezek mindegyike könyvelhető anyagköltségnek, mint az energia (az áram) költsége?
Részlet a válaszból: […]bekerülési értékének részei az eszköz megszerzése érdekében felmerült, az eszközhöz egyedileg hozzákapcsolható tételek is. Ez igaz az áram bekerülési értékére vonatkozóan is. Ezért a jogszabályi előírás alapján az áramdíjszámlákon külön felszámított rendszerhasználati díjak, mint az átvitelirányítási díj, a rendszerszintű szolgáltatás díja, az elosztói forgalmi díj, az elosztói veszteség díja, a menetrend-kiegyensúlyozási díj, továbbá[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. augusztus 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4255
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,