Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott aranytömb tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Befektetési aranytömb a mérlegben

Kérdés: Mely mérlegtételben kell kimutatni a befektetési céllal vásárolt aranytömb értékét? (A vásárlás célja a nemzetközi pénzügyi válság miatti kockázatok mérséklése volt.) Milyen értékelési szabályok vonatkoznak a mérlegfordulónapon meglévő aranytömbre? Milyen nyilvántartást kell vezetni a vásárolt aranytömbről?
Részlet a válaszból: […]egy éven túl szolgálja. Az aranytömbök vásárlásának a célja valójában az, hogy azokat később, lehetőleg a bekerülési értéknél magasabb értéken, jellemzően változatlan formában értékesítsék. Ebből már következik, hogy az aranytömböket a vásárolt készletek között, áruként kell kimutatni, áruként kell nyilvántartani. Így az aranytömbök mérleg-fordulónapi értékelését az Szt. 56. §-ának (1) bekezdésében foglaltak figyelembevételével kell elvégezni. (Értékvesztés elszámolható, ha a feltételek teljesülnek, felértékelni nem szabad!) Ha az aranytömbök beszerzése deviza ellenében történt, akkor sem tekinthető külföldi pénzértékre szóló befektetett pénzügyi eszköznek, illetve pénzeszköznek. Így a forintra átszámított bekerülési érték akkor sem változhat, ha a beszerzéskor ellenértékként[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. január 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3942
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,