Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott áruszállítás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bérbeadás vagy építőipari tevékenység?

Kérdés: Közúti áruszállítás főtevékenységű egyéni vállalkozóval gépbérleti szerződést kötöttek, amelynek tartalma teherszállító jármű bérbeadása vezetővel, a jármű üzemanyagát a vállalkozó biztosítja, a járművet a vállalkozó vezeti, nincs alkalmazottja, nincs más tevékenysége, a bérleti díj a menetlevelek szerinti óradíjjal számlázandó. A fent említett tevékenység építési hatóságiengedély-köteles tevékenység, az építési területen belüli anyagmozgatás történik. Bérbeadásnak minősülhet-e ez a tevékenység?
Részlet a válaszból: […]területen belüli anyagmozgatás történik. A teherszállító jármű nem építőipari gép. Ha nem építőipari gép, akkor nem lehet építőipari tevékenység, még akkor sem, ha olyan építkezésen végzi a belső anyagmozgatást, amely építkezés építési hatóságiengedély-köteles.Az építési területen belüli anyagmozgatás - jellegéből adódóan - valójában áruszállítás egyik helyről a másikra. Ha viszont áruszállítás, akkor nem gépbérleti szerződést kellett volna kötni, hanem szállítási szerződést, amelynek a díját - a szokásostól eltérően - az építési területen való tartózkodás időtartama függvényében lehetett volna meghatározni.Mint már utaltunk rá, a teherszállító jármű nem építőipari gép. Így gépbérleti szerződést nem köthetett az egyéni vállalkozó, hiszen a járművel[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. augusztus 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6404
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,