Keresés eredménye

3 találat a megadott aszálykár tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Aszály miatti elemi kár
Kérdés: Aszály miatt jelentős összegű az elemi kár. A hozamkiesés miatt megoszthatók-e a költségek, átvezethetők-e az egyéb ráfordítások közé? A kár mértéke az aszálymentes előző 2 év átlagának a fele.
Részlet a válaszból: […]között kell elszámolni. (Saját termelésű készlet a befejezetlen termelés is!)A megsemmisülés feltételezi a mennyiség csökkenését. Az aszály miatt nem hoz termést például az adott terület fele. Mennyiségi csökkenést jelent az is, hogy kevesebb a termés ugyanazon a területen, ugyanazon egyeden (rövidebb a kalász, kisebb a cső stb.). A káresemény miatt bekövetkezett mennyiségi csökkenés arányában kell a felmerült közvetlen költségeket csökkenteni az egyéb ráfordításkénti elszámolással. Az elszámolás módszere: először a kárnak megfelelő összegű saját termeléskiesést a saját előállítású eszközök aktivált értékeként a vásárolt készletek között állományba kell venni: T 261 - K 582, majd az egyéb ráfordítások között elszámolni: T 8631 - K 261.Az elemi kár hatására[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. június 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7643
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Aszálykár
Kérdés: Mikor beszélünk aszálykárról? Van százalékban meghatározott terméskiesés, amikor számolhatunk vele? A kárenyhítési alap a 30%-os terméskiesést nevezi térítési igényre jogosultnak, és aszálykárosnak a növényt.
Részlet a válaszból: […]vonatkozóan azonban a törvény nem ad választ, az aszályt pedig a lehullott csapadék mértékétől teszi függővé.A törvény 3. §-ának (1) bekezdése alapján az aszálykár miatti kockázatokat meg kell osztani a mezőgazdasági termelő, a felvásárló, a biztosító, a haszonbérbe adó, valamint az állam között. A kárenyhítő juttatás kifizetésére felhasználható a mezőgazdasági termelők által megfizetett összes kárenyhítési hozzájárulás, a költségvetésből nyújtott támogatás, esetleg többlettámogatás,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. november 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7452
Kapcsolódó tárgyszavak:
3. találat: Aszály miatti elemi kár megosztása
Kérdés: Jelentős aszály miatti elemi kár esetén a költségek a hozamkiesés miatt megoszthatók-e, átvezethetők-e az egyéb ráfordítások közé? A kár mértéke az aszálymentes előző 2 év átlagának a fele.
Részlet a válaszból: […]között kell elszámolni. (Saját termelésű készlet a befejezetlen termelés is.) A megsemmisülés feltételezi a mennyiség csökkenését. Az aszály miatt nem hoz termést az adott terület fele például. Mennyiségi csökkenést jelenthet az is, hogy kevesebb a termés ugyanazon területen, ugyanazon egyeden (rövidebb a kalász, kisebb a cső stb.). A káresemény miatt bekövetkezett mennyiségi csökkenés arányában kell a felmerült közvetlen költségeket csökkenteni egyéb ráfordításkénti elszámolással. Az elszámolás módszere: először a kárnak megfelelő összegű saját termelésű készletkiesést a saját előállítású eszközök aktivált értékeként a vásárolt készletek között állományba kell venni: T 261 - K 582, majd az egyéb ráfordítások között elszámolni: T 8631 - K 261. Az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. március 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3559
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,