Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átvállalt tandíj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Átvállalt tandíj visszafizetése

Kérdés: 2003-2005-ig felsőoktatási tanintézményben tanultam, mert egykori munkaadóm beiskolázott. A tandíj teljes összege 500 ezer forint volt. A munkáltatóm "munkáltatói kötelezvény alapján" az egyetemi képzés díját elszámolta költségként. Velem tanulmányi szerződést kötöttek. Mivel 2005-ben közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonyom, az 500 ezer forint tandíjat vissza kellett fizetnem. 2005. 08. hónapban ezt volt munkaadóm pénztárába befizettem, amelyről számlát nem, csak egy bevételi pénztárbizonylatot kaptam. Jogszerű volt ez így?
Részlet a válaszból: […]következően a pénz befizetésének, a pénz átvételének a dokumentuma a volt munkaadó által kiállított bevételi pénztárbizonylat. Ez azonban önmagában még nem elegendő. Ahhoz mellékelni kellett a közös megegyezés következtében visszafizetendő tandíjra való felhívást vagy egy közös megállapodást is, amiben hivatkozás van a tanulmányi szerződés vonatkozó részére, a tandíjbefizetés tényére[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. július 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4242
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,