Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott autóbontó tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Autóbontó egyéni vállalkozó

Kérdés: Az autóbontó egyéni vállalkozó térítés nélkül átveszi azokat a használhatatlan gépkocsikat, amelyek forgalmi engedélye lejárt. A gépkocsikból kiszereli a még használható alkatrészeket és azokat értékesíti. Milyen nyilvántartást kell az egyéni vállalkozónak vezetnie az ingyenesen átvett gépkocsikról, az értékesítésre kibontott alkatrészekről? Van-e a folyamatnak adójogi vonzata?
Részlet a válaszból: […]vált használhatatlanná, és ebből adódóan melyek azok a főbb alkatrészek, amelyeket kibontás után várhatóan értékesítenek. Ezen jegyzőkönyvvel valójában a tulajdonába kerül a használhatatlan gépkocsi, jogosult azt a telephelyén tartani, szétbontani. Gépjármű tulajdonjogának megszerzése esetén visszterhes vagyonátruházási illetéket kell fizetni. A már említett jegyzőkönyvnek azt is tartalmaznia kell, hogy az átadásra kerülő gépkocsi legfeljebb formailag gépjármű, de használhatatlan volta miatt gépjárműként nem használható, a forgalomból kivonták. Ingó vagyontárgy térítés nélküli megszerzését ajándékozási illeték terheli, ha annak forgalmi értéke a 150 ezer forintot meghaladja. Az egyéni vállalkozónak a szétbontott gépkocsikból kiszerelt és még használhatónak ítélt alkatrészekről indokolt mennyiségi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. május 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5438
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,