Keresés eredménye

A találat a megadott autóbontó tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Autóbontó egyéni vállalkozó
Kérdés: Az autóbontó egyéni vállalkozó térítés nélkül átveszi azokat a használhatatlan gépkocsikat, amelyek forgalmi engedélye lejárt. A gépkocsikból kiszereli a még használható alkatrészeket és azokat értékesíti. Milyen nyilvántartást kell az egyéni vállalkozónak vezetnie az ingyenesen átvett gépkocsikról, az értékesítésre kibontott alkatrészekről? Van-e a folyamatnak adójogi vonzata?
Részlet a válaszból: […]jegyzőkönyvvel valójában a tulajdonába kerül a használhatatlan gépkocsi, jogosult azt a telephelyén tartani, szétbontani. Gépjármű tulajdonjogának megszerzése esetén visszterhes vagyonátruházási illetéket kell fizetni. A már említett jegyzőkönyvnek azt is tartalmaznia kell, hogy az átadásra kerülő gépkocsi legfeljebb formailag gépjármű, de használhatatlan volta miatt gépjárműként nem használható, a forgalomból kivonták. Ingó vagyontárgy térítés nélküli megszerzését ajándékozási illeték terheli, ha annak forgalmi értéke a 150 ezer forintot[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. május 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5438
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,