Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott automata felügyeleti egység tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Automata felügyeleti egységek amortizációja

Kérdés: Az AFE-egységeket tárgyi eszközként kezeljük. A számvitelben az értékcsökkenést lineárisan 20 százalékkal állapítottuk meg. A bekerülési érték 200 E Ft alatt van, de a számviteli politikában nem választottuk az 50 százalék/év értékcsökkenés-elszámolási lehetőséget, nem tudjuk, milyen vtsz. alá tartozik. A maradványérték: nulla. A Tao-tv. szerinti értékcsökkenést elszámolhatjuk-e a számvitel szerint választott 20 százalékkal?
Részlet a válaszból: […]végez. Az AFE-ban tárolt adatokról az adózó rendszeresen adatszolgáltatást teljesít a NAV részére.Az AFE rendeltetése tehát elektronikus adattárolás és adatszolgáltatás. A termékjegyzékben a 84.71 automatikus adatfeldolgozó gépre vonatkozó leírás felel meg a legjobban az AFE rendeltetésének, funkciójának.Az Art. 1. számú mellékletének 5/e. alpontja szerint a számvitelről szóló törvény szerint megállapított terv szerinti értékcsökkenés érvényesíthető a legfeljebb 200 ezer forint bekerülési értékű, valamint a 2. számú melléklet IV. fejezetének a) pontja szerinti 33 százalékos kulcs alá sorolt tárgyi eszközök esetében.Az Art. 2. számú melléklete IV. fejezete a) pontjának 2. pontja szerint, 33 százalékos kulcs alá tartozó tárgyi eszközök a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. február 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7841
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,