Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bankadó tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Árfolyam-különbözet a bankadónál

Kérdés: A devizában felvett hitelárfolyam különbözetével csökkenthető-e a bankadó? Pénzügyi mikrovállalkozás vagyunk, a megemelkedett árfolyam-különbözet miatt a tevékenységünkhöz viszonyítva ez nagyon jelentős összeg.
Részlet a válaszból: […]eredménykimutatása szerint - a kamateredmény (kamatkülönbözet) = a kapott kamatok és kamat jellegű bevételek, valamint = a fizetett kamatok és kamat jellegű ráfordítások különbözete; - a díj- és jutalékeredmény = a kapott (járó) jutalék- és díjbevételek, valamint = a fizetett (fizetendő) jutalék- és díjráfordítások különbözete. A vonatkozó kormányrendelet [250/2000. (XII. 24.) Korm. rend.] 10. §-ának (2)-(9) bekezdése részletezi a kapott kamatok és kamat jellegű bevételek, illetve fizetett kamatok és kamat jellegű ráfordítások között szerepeltetendő tételeket, a 10. § (10) bekezdése pedig az egyéb pénzügyi szolgáltatás jutalék- és díjbevételeit, illetve jutalék- és díjráfordításait tartalmazza. Ezek között a külföldi pénzértékre szóló eszközök és kötelezettségek teljesítésekor, illetve mérleg-fordulónapi (évközi) átértékelésekor[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. március 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5336
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,