Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott belépési díj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Mobiltelefon belépési díjának elszámolása

Kérdés: Cégünk eddig a mobiltelefon-szolgáltatótól 640 Ft-ért kapta a belépési díjakat. A jövőben, megnövekedett forgalmunkra tekintettel, 0 Ft-ért, amelyről számlát is kapunk. Hogyan tartsuk nyilván, könyveljük ezeket a belépési díjakat?
Részlet a válaszból: […]jogokat is az általános szabályok szerint (a hasznos élettartam és a maradványérték figyelembevételével) kell értékcsökkenésként leírni. Mivel a kérdés szerinti belépési díj nem jelentős összegű (és a jövőben azért fizetni sem kell), célszerű, ha a társaság él az Szt. 80. §-ának (2) bekezdésében foglalt lehetőséggel, és ezen vagyoni értékű jogok bekerülési értékét a használatbavételkor[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3001
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Belépési díj elszámolása

Kérdés: Egy bt. bérelt irodájába Matáv-telefonvonalat szereltek be a bt. nevére. Kérdésünk az, hogy a belépési díjat és a különféle kártyaköltségeket vagyoni értékű jogként kell-e könyvelni?
Részlet a válaszból: […]csatlakozási díjakat, kártyaköltségeket) az immateriális javak közé tartozó vagyoni értékű jogként külön-külön kell állományba venni. Ezen vagyoni értékű jogokat is az általános szabályok szerint (a hasznos élettartam és a maradványérték figyelembevételével) kell értékcsökkenésként leírni. Itt kell a figyelmet felhívni az új Szt. 80. §-ának (2) bekezdésében foglaltakra, miszerint az 50 ezer forint[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. július 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 281