Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bemutatási név tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bemutatási név, bemutatási cím

Kérdés: A Díjbeszedő Rt. a bérlő kérésére a terhelési értesítőn használja a "bemutatási név" és a "bemutatási cím" fogalmat, de a számlán fogyasztóként a bérbeadó neve szerepel. Ezek alapján könyvelőirodánk nem akarja a bt. - mint bérlő - költségei között elszámolni a díjakat. Hogyan kell értelmezni a fenti fogalmakat?
Részlet a válaszból: […]levonásba az előzetesen felszámított áfát. A terhelési értesítőn lévő "bemutatási név" számviteli elszámolási szempontból legfeljebb azt jelentheti, hogy akinek a számlát bemutatták, az a számlán lévő összeget a számlán szereplő fogyasztó helyett megfizeti. Természetesen, a bemutatáskor megfizetett összeget a fogyasztóval megtérítteti. A bizonylati fegyelem követelményeiből következően a számviteli nyilvántartásokban adatokat rögzíteni csak szabályszerű bizonylat alapján lehet. A számla szabályszerűségéhez[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. április 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 653
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,