Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bérköltség tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Időbeli elhatárolás: bérköltség

Kérdés: 2001. évtől a bérköltségeket valóban a statisztikai keresettel azonos összegben lehet csak figyelembe venni? Megszűnik annak lehetősége, hogy a tárgyévhez kapcsolódó vezetői prémiumokat el lehessen határolni akkor is, ha azokat csak a következő évben fizetjük ki?
Részlet a válaszból: […]bérköltség, ami a tárgyévi statisztikai keresetnek is része. A számviteli és a statisztikai előírásokkal szembeni követelmények eltéréséből adódóan előfordulhat, hogy a kétféle előírás szerinti bérköltség időben nem esik egybe. Az összemérés számviteli alapelv és a hivatkozott előírás alapján az üzleti évhez kapcsolódóan a tárgyévi bérköltség részének kell tekinteni, és tárgyévi bérköltségként kell elszámolni az üzleti évhez kapcsolódó vezetői prémiumokat, jutalmakat, feltéve, hogy azok összegét a jóváhagyásra jogosult testület a mérlegkészítés (a beszámoló elfogadásának) időpontja előtt már megállapította. [A mérleggel lezárt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. június 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 253
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,