Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beruházás bérelt földterületen tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bérelt telken végzett földmunka

Kérdés: A társaság magánszemélytől bérelt telken napelemparkot és konténerparkot hoz létre, amihez a bérelt telken jelentős földmunkát kellett elvégezni. A bérelt telken végzett földmunka minek minősül, erre vonatkozóan mekkora értékcsökkenés számolható el?
Részlet a válaszból: […]növeli, és nem különálló tárgyi eszköz.Ha a telken konténerparkot hoznak létre, akkor feltételezhető, hogy a teleknek ezt a részét burkolni kell, a térburkolat - mint egyéb építmény - bekerülési értékébe beletartozik a térburkolat létesítése érdekében végzett földmunka ellenértéke is.A telken belső utat, járdát is építhetnek, amelyek megépítése érdekében végzett földmunka értéke a belső út, a járda bekerülési értékét növeli.Így a földmunkát külön eszközként nem lehet kimutatni. A tartószerkezetek, a térburkolat, a belső út, a járda terv szerinti értékcsökkenési leírását az egyéb építményekre vonatkozó szabályok szerint kell meghatározni, az Szt. 52. §-ának (1)-(2) bekezdése szerint.Tekintettel arra, hogy a földmunka igénybevételével létesülő eszközök bérelt telken valósulnak meg, azokat a bérlőnél mint idegen (bérelt) ingatlanon[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. április 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 8502
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,