Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beruházás (bútor) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bútor a beruházási számlán

Kérdés: 2009. év végén bútort vásárolt a cég, amely az év végi beszámolóban a beruházások között szerepelt. 2010 januárjában megrendeléseink lecsökkentek, nem volt szükség a megvásárolt tárgyi eszközökre, nem is aktiváltuk. Jelenleg is a beruházási számlán mutatjuk ki, a cég még működik, minimális az árbevétele. Mit lehet tenni ezekkel az eszközökkel? Értékesíteni nem tudjuk, eddig vevőt sem találtunk.
Részlet a válaszból: […]bútorok természetesen nem maradhatnak a beruházási számlán, hiszen azokat nem kívánják használatba venni. Ezért azokat át kell minősíteni vásárolt készletté (áruvá) a beruházás helyesbítésével (T 455 - K 161 és T 261 - K 455). A készletbe átkerült bútorokat az Szt. 56. §-ának (1) bekezdése szerint értékelni kell, és amennyiben a piaci értéke kevesebb, mint a könyv szerinti értéke, a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. február 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5312
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,