Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beruházás több helyet érintően tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Keverőtelep létesítése különböző helyeken

Kérdés: Keverőtelep létesítése beruházásként a kft. magyarországi telephelyén indult, majd egy másik EU-országban lévő fióktelepen fejeződött be, és itt került aktiválásra. Egy bizonyos idő után azonban visszatelepítésre kerül a keverőtelep Magyarországra. Ebben a folyamatban mindkét országban merültek fel a beruházáshoz kapcsolódó költségek. Hogyan történik az aktiválás?
Részlet a válaszból: […]gép, berendezés alapozási költsége is beruházás. Nem a műszaki gép, berendezés beruházási (bekerülési) értékébe tartozik viszont a térburkolat, a kiszolgálóépületek, építmények létesítése, amelyeket külön-külön kell tárgyi eszközként a rendeltetésszerű használatbavételkor aktiválni. Nagyon lényeges tehát, olyan tárgyi eszköz általában nincs, hogy keverőtelep, mert a keverőtelep több - külön-külön nyilvántartásba vett - tárgyi eszköz együttese. A leírtakból következik, hogy a magyarországi telephelyen indult keverőtelep-beruházásból a külföldi fióktelepre csak a műszaki gép, berendezés az, ami oda áttelepíthető! Az Szt. 47. §-ának (1) bekezdése alapján az eszköz bekerülési értékébe az eszköz megszerzése, létesítése, üzembe helyezése érdekében az üzembe helyezésig felmerült, az eszközhöz egyedileg hozzákapcsolható tételek tartoznak bele. Ebből az is következik, hogy a kétszer felmerülő költségeket a bekerülési értékben nem lehet számításba venni. A konkrét esetben a keverőtelep műszaki gépe, berendezése szállításával, esetleg már felmerült szerelésével, alapozásával kapcsolatos költségek csak egyszer szerepelhetnek a bekerülési értékben. (A leszerelés, ismételt felszerelés, az alapozás bontása[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. október 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3374
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,