Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott biztosítási díj visszavásárlása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Visszavásárolt biztosítási díj kifizetése

Kérdés: Cégünk életbiztosítást kötött magánszemély biztosított részére. A szerződő partner a cég. A cég a havonkénti biztosítási díjat követelésként számolta el, a magánszemély kedvezményt nem vett igénybe. 15 év után a cég a biztosítást visszavásárolta, és a biztosítóval szembeni követelését kivezette. A magánszemélynek szeretné kifizetni a visszakapott biztosítási díjat, milyen adófizetési kötelezettség terheli a magánszemélyt?
Részlet a válaszból: […]munkaviszonyból származó jövedelemre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. Ilyen esetben a kifizetendő összeget fel kell bruttósítani, és abból le kell vonni 15 százalék személyi jövedelemadót, 17 százalék egyéni tb-járulékot és 1,5 százalék munkaerőpiaci járulékot, továbbá a céget 22 százalék szociális hozzájárulási adó terheli. Ha nem munkavállalóról van szó, akkor a juttatás egyéb jövedelemnek minősül. A felbruttósított[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. május 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7307
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,