Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott edzőeszközök tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Edzőeszközök besorolása

Kérdés: A kempingszolgáltatással foglalkozó ügyfél szabadban felállított edzőeszközöket (derék- és csípőformáló, gyalogló, dupla nyújtó, valamint komplex karerősítő eszközök stb.) szerzett be, egyedi értékük több mint nettó 100 ezer Ft. Milyen főkönyvi számlán kell aktiválni az eszközöket, hány százalék értékcsökkenéssel? Fejlesztési tartalék elszámolható?
Részlet a válaszból: […](üzleti) gépek, berendezések, felszerelések - indokolt besorolni.Ha nem felelnek meg a vállalkozási tevékenységet szolgáló tárgyi eszközök követelményeinek, akkor viszont üzemkörön kívüli berendezésnek, felszerelésnek minősülnek, ide sorolandók be, de ezen eszközök értékcsökkenési leírását a személyi jellegű egyéb kifizetések között kell elszámolni, és azt - mint egyéb meghatározott juttatást - személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás terheli.Az edzőeszközök - mint tárgyi eszközök - terv szerinti értékcsökkenési leírását is az Szt. 52. §-a alapján, az egyedi eszköz várható használata, ebből adódó élettartama, fizikai elhasználódása és erkölcsi avulása, az adott vállalkozási tevékenységre jellemző körülmények figyelembevételével kell meghatározni. Társasági adónál - véleményünk szerint - a 14,5 százalékos leírási kulcs alkalmazandó.A megképzett fejlesztési tartalék felhasználásának (és nem elszámolhatóságának) lehetősége a Tao-tv. 7. §-ának (15)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. szeptember 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7097
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,