Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyszerűsített beszámoló (zrt.) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyszerűsített éves beszámoló zrt.-nél

Kérdés: 2018. évben éves beszámolót készített a zrt., de az értékhatárok alapján egyszerűsített éves beszámolót is készíthet(ne). Vissza lehet-e térni az "alacsonyabb szintű" beszámolási formára, akkor is, ha a társaság az MNB felügyelete alá tartozik a végzett tevékenysége miatt?
Részlet a válaszból: […]§-ának (3) bekezdése alapján nem készíthet egyszerűsített éves beszámolót, ha anyavállalat, ha közérdeklődésre számot tartó gazdálkodó, ha olyan vállalkozó, amelynek kibocsátott - a 3. § (6) bekezdés 2-3. pontja szerinti - értékpapírjai (hitelviszonyt megtestesítő értékpapírjai, tulajdoni részesedést jelentő befektetései) tőzsdei kereskedelme engedélyezett, vagy az engedélyezést már kérelmezték.Az Szt. 97. §-a határozza meg az egyszerűsített éves beszámolóról az éves beszámolóra, illetve az éves beszámolóról az egyszerűsített éves beszámolóra való áttérés szabályait.A kérdés szerinti esetben, ha az éves beszámolót készítő zrt.-nél a 9. § (2) bekezdése szerinti három mutatóérték közül bármelyik kettő a határérték alá kerül két egymást követő üzleti évben, akkor a második üzleti évet követő évtől a zrt. egyszerűsített éves beszámolót készíthet (természetesen, ha - a fentebb említett - kizáró tényezők nem állnak fenn).Ahhoz tehát, hogy 2019-től a zrt. egyszerűsített éves beszámolót készíthessen, az szükséges, hogy a 2017. és a 2018. évről készült éves beszámolója alapján a mutatóértékek közül bármelyik kettő ne haladja meg a törvényben előírt határértéket,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. július 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7968