Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elhullott tenyészállat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Elhullott májliba elszámolása

Kérdés: Májliba előállításával foglalkozó kft. értékesítési számláját a vevő által adott igazolás alapján állítja ki. Ezen igazolás az út közben elhullott libák értékét nulla értékkel tartalmazza, de azt a kft. káreseményként nem könyveli. Helyes-e a kft. számviteli elszámolása akkor, ha a kft. a készletekről nem vezet nyilvántartást?
Részlet a válaszból: […]azért, mert a libatenyésztést, a májliba-előállítást végző megnyugtató módon történő elszámoltatása készletnyilvántartás nélkül nem lehetséges. Az eredményes gazdálkodás megítéléséhez pedig elengedhetetlen a májliba-előállítás közvetlen költségeinek ismerete. Ezek előrebocsátása után nézzük a helyes elszámolást: - az értékesített májlibák - áfa nélküli - eladási árát a vevő igazolása után kiállított számla alapján kell árbevételként elszámolni, - az elhullott májliba[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. január 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2467
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: