Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ellentételezés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Áruval ellentételezett árengedmény

Kérdés: A forgalom növelése érdekében nyilvánosan meghirdetett akciót tervezünk. Az akcióba bevont termékekből történő vásárlás esetén a beszállítóinktól kapott százalékos engedménynek megfelelő értékben raktári készletünkből árut szállítanánk. Az ellenérték nélkül adott áruról nullaértékű számlát állítanánk ki. Mi a helyes megoldás, van-e adófizetési kötelezettségünk?
Részlet a válaszból: […]válaszban lényegében már utaltunk erre is, amikor a nagyobb értékű eszközzel együtt adott ajándékról írtunk.) Így helyesen járnak el akkor, amikor az "árengedmény fejében" átadott áruról szabályszerű számlát állítanak ki, s azon az átadott árut nulla értékkel szerepeltetik, áfafizetési kötelezettség sem kapcsolódik hozzá. A Tao-tv. 3. számú mellékletének 2. pontja és az Szja-törvény 1. számú mellékletének 8.14. pontja szerint az üzletpolitikai (reklám) célból, bárkinek azonos feltételekkel és módon, nyilvános körülmények között adott kedvezmény, árengedmény, visszatérítés, termék, szolgáltatás révén nyújtott természetbeni juttatás, továbbá a juttatáshoz kapcsolódó, törvényen alapuló, az államháztartás valamely alrendszere[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. július 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 262
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,