Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott előadók költségei tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Előadóművész részére biztosított ruha

Kérdés: Ügyfelünk koncertszervezéssel foglalkozik. A cég foglalkoztatottai között szerepel egy előadóművész. A számára (fellépésekre) biztosított ruházat (öltöny, cipő stb.) elszámolható-e adómentesen, ha csakis kizárólag a színpadon és turnékon használja ezeket? Év közben raktárban tárolják a ruhadarabokat, stylist és jelmeztervező választja ki azokat, hogy egyedi színpadi előadáshoz megfelelőek legyenek. Szükséges-e ehhez valamilyen belső szabályzat, nyilvántartás?
Részlet a válaszból: […]többek között a kifejezetten a jelmezszerű öltözet (így különösen: a kosztümös színielőadások jelmezei). A kérdésben szereplő esetben megvalósul az adómentesség, a fellépésekre biztosított ruházat (öltöny, cipő stb.) tekinthető jelmezszerű öltözetnek, mivel ezeket a ruhadarabokat stylist és jelmeztervező választja, hogy azok az egyedi színpadi előadáshoz megfelelőek legyenek. Továbbá év közben raktárban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. szeptember 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7708
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Előadóművészek étkezési költségtérítése

Kérdés: Cégünk külföldi előadóművészeket közvetít. Az előadók szállásköltsége cégünket terheli. A szállás számlán sokszor szerepel minibár használata. Ha az előadóművésszel kötött szerződés tartalmazza az étkezés költségének térítését is, reprezentációnak minősül ez?
Részlet a válaszból: […]reprezentáció kritériumainak. Ebből következően a magánszemély bevétele a minibár használata címén kifizetett összeg. Ezen összeget a kifizetőnél 27 százalék egészségügyi hozzájárulás terheli, a magánszemély jövedelmének
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. október 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6466
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

3. találat: Előadók részvétele szakmai kongresszuson

Kérdés: Rendezvényszervezéssel foglalkozó kft. az általa rendezett szakmai kongresszuson a meghívott külföldi, illetve belföldi előadók alábbi költségeit a kft. nevére szóló számlák alapján elszámolja: szállásköltség, utazási költség (repülőjegy, taxi), kongresszuson biztosított ellátás (étkezés, kulturális program). Az előadók felsorolt költségei után terheli-e, és milyen mértékű szja-, járulék- vagy egyéb adófizetési kötelezettség a rendezvényszervező kft.-t? A költségek a társasági adó szerint elszámolható költségnek minősülnek-e, milyen dokumentáció szükséges a költségek szabályos elszámolásához?
Részlet a válaszból: […]kapcsolódó utazási jegy ellenértéke, ideértve a szokásosan a jegy árában felszámított étkezés ellenértékét is, továbbá a hivatali, üzleti utazáshoz kapcsolódó szállás ellenértéke, ideértve a szokásosan a szálláshely árában felszámított reggeli étkezés ellenértékét is. Az ilyen költség társasági adóban elismert költségnek minősül. A kongresszuson biztosított ellátás (étkezés, kulturális program) az Szja-tv. 70. §-a (3) bekezdésének b) pontja alapján egyes meghatározott juttatásnak minősül, és a juttatás értékének 1,19-szerese tekintendő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. február 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5314
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,