Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott emblémázás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Pólók, sapkák emblémázása

Kérdés: A kereskedelmi kft. nyomdai gépet vásárolt, pólókra, sapkákra emblémákat raknak fel. A pólókat, sapkákat megvásárolják, azokat emblémázzák, majd eladják. Az így megvásárolt ruhaneműket anyagként könyveljük? Ha elkészült, értékesítésként vagy szolgáltatásként számlázzuk?
Részlet a válaszból: […]2017-ben vagy 2018-ban, akkor indokolt az emblémázás közvetlen költségeivel a pólók, sapkák bekerülési értékét növelni a saját előállítású eszközök aktivált értékével szemben. Könyvelése:- a beszerzett pólók, sapkák bekerülési értéke a szállító számlája alapján: T 261, 466 - K 454;- az emblémázás - dokumentált - közvetlen költségeit elsődlegesen az 5. számlaosztály megfelelő számláin kell kimutatni, majd az emblémázás összegyűjtött közvetlen költségeivel az áruk értékét kell növelni: T 261 - K 582;- a részletekben történő értékesítés esetén indokolt az egy pólóra, egy sapkára jutó közvetlen költséget is meghatározni.Ha a tárgyévben emblémázott pólókat, sapkákat a tárgyévben értékesítik, akkor el lehet tekinteni az emblémázás közvetlen költségeinek a megállapításától.Tekintettel[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. július 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7045
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: