Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott engedmény devizában tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Fizetési határidőhöz kötött engedmény

Kérdés: Külföldi vevőnk részére szerződésben meghatározott fizetési határidőn belüli pénzügyi rendezéskor, három százalékot nem meghaladó összegben nem számlázott engedményt adunk. A társaságunk MNB-devizaárfolyamot használ. A számla pénzügyi rendezésekor csak az engedménnyel csökkentett összeget könyvelem a fizetéskori MNB-devizaárfolyamon? Az engedmény könyvelésekor melyik napi árfolyamot kell használnom, a teljesítéskorit vagy a kiegyenlítéskorit?
Részlet a válaszból: […]szemben (T 318 - K 93-94).A devizában kiállított számlát a külföldi devizában egyenlíti ki, a devizában adott engedménnyel csökkentett összegben (T 386 - K 318). A számla kiegyenlítésekor (a pénzügyi rendezéskor) a kapott devizát a kiegyenlítéskor érvényes MNB-devizaárfolyamon kell forintra átszámítottan könyvelni a deviza-betétszámla növekedéseként a külföldi követeléssel szemben. Ezzel egyidejűleg kell elszámolni a szerződésben meghatározott fizetési határidőn (esedékességen) belül történt pénzügyi rendezés esetén a devizában adott, az ellenérték 3 százalékát nem meghaladó összegű, nem számlázott engedménynek a szerződés szerinti teljesítéskori (bekerüléskori) MNB-devizaárfolyamon forintra átszámított összegét, a pénzügyi műveletek egyéb ráfordításai[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. május 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7925
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,