Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott értékesítés interneten tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Interneten értékesítő cégnél a kiszállítás

Kérdés: Interneten értékesítő cég az áruátvételre több módot biztosít. Például átvétel az üzletben, automatába történő szállítás és átvétel, vagy házhoz szállítás. Ha az előző módokon kiszállítás történik, akkor az értékesítő számlájában külön tételként felszámításra kerül a kiszállítás díja. Ha a szállítócég benyújtja a számláját az interneten értékesítő cégnek, akkor az az értékesítő cégnél szállítási költség vagy közvetített szolgáltatás? Hogyan kell könyvelni a kiszállítás költségét, ha az értékesítés külföldre történik?
Részlet a válaszból: […]tekinti olyannak, amely csak írásban kötött szerződés alapján valósulhat meg, a szerződést szóban is meg lehet kötni.Ha az interneten értékesítő cég a megrendelés regisztrálásakor közli a megrendelővel, hogy a megrendelt terméket más szolgáltató igénybevételével fogja kiszállítani, és a megrendelő ezt nem kifogásolja, akkor a megrendelő felé kibocsátott számlán feltüntetett szállítási költség közvetített szolgáltatásnak minősíthető. Így a szállítást végző cég számláját közvetített szolgáltatásként közvetlenül az eladott (közvetített) szolgáltatások[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. február 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 8441

2. találat: Interneten értékesített étkezési utalványok

Kérdés: Internetes társasággal kötött szerződés szerint az interneten keresztül lehet megvásárolni az étkezési utalványokat, amelyeket csak társaságunknál lehet ételre váltani. Problémám a könyveléssel van: amikor az internetes társaság átutalja az általa értékesített utalványok értékét, akkor T 3841 - K 3683, amikor azt a társaságunknál ételre váltják: T 3811 - K 9211, 467. Mivel az utalvány nem készpénz, ezt kivezetem a T 3683 - K 3811 könyvelési tétellel. Helyesen járok el?
Részlet a válaszból: […]könyvelni, mivel az étkeztetést nyújtó társaságnak kötelezettsége keletkezett az étkezési utalványt beváltókkal szemben. (Feltételezzük, hogy az étkezési utalványt megvásárlók név szerint nem ismertek!) A beváltott utalványokat nem lehet készpénzbevételnek minősíteni még átmenetileg sem. Ezért a pénztárgépben rögzített azon összeget, amelyet nem készpénzzel egyenlítettek ki, mint a készpénz helyett elfogadott bizonylat (az adott esetben az étkezési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. május 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4155