Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott értékesítés (jelképes összegért) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Jelképes összegért ital

Kérdés: Élelmiszerüzlet beszállító partnerétől bizonyos összegű vásárlás esetén 1 üveg italt kap jelképes összegért, 1 Ft-tal számlázva, 25%-os áfával. Hogyan kell elszámolni abban az esetben, ha az italt értékesítjük, vagy ha azt az üzlet dolgozói elfogyasztják?
Részlet a válaszból: […]ital - az adott módon - nem fér bele ezen árengedménybe. Ha viszont nem lehet az árengedmény fejében átadott termék, akkor az áfát az üveg ital piaci értékére kellett felszámítani. Számviteli elszámolás szempontjából nem más, mint 1 Ft-ért vásárolt ital, amelyet ilyen értéken kell az áruk között nyilvántartásba venni. Természetesen piaci értékén indokolt értékesíteni, az eladási ár (áfa nélkül) és az 1 Ft-os beszerzési ár különbözete az üzlet eredményében csapódik le. Amennyiben az üveg italt az üzlet dolgozói fogyasztják el, az 1 Ft-os beszerzési értéket a személyi jellegű egyéb kifizetések között kell elszámolni. Az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. augusztus 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4680
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,