Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott értékesítés (valuta) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Külföldi részére belföldön teljesített termékértékesítés áfája

Kérdés: Ha egy belföldi kft. külföldi vevő számára terméket értékesít, és a vevő belföldön a valutapénztárba az ellenértéket befizeti valutában, hogyan kell ezt elszámolni? Van-e áfafizetési kötelezettség? A teljesítés helye ugyanis belföld.
Részlet a válaszból: […]minősítésnél annak nincs jelentősége, hogy az ellenértéket valutával egyenlítették ki. A külföldi számára valószínűsíthető, hogy a számlát devizában állították ki, amit a külföldi vevő valutával kiegyenlített. Ennek az árbevétel forintösszegének a meghatározásakor van jelentősége, hiszen a számla szerinti devizaértéket a választott hitelintézet teljesítéskori devizafolyamán kell forintra átszámítani, és ezen forintértéken kell a valutát a valutapénztárban növekedésként elszámolni.Az Áfa-tv. 11. §-ának (1) bekezdése szerint: termékexport az a termékértékesítés, melynek közvetlen következményeként a terméket a vámhatóság - végleges rendeltetéssel - külföldre kilépteti. A kérdésben szereplő esetben ez[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. október 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 895
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,