Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott eszközök minősítése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Eszközök minősítése

Kérdés: A kft. olyan eszközt vásárolt, amely egyáltalán nem szolgálja a vállalkozás tevékenységét. A vásárolt eszköz kávéfőző, vízforraló, grill, hűtő. Az eszközöket a tulajdonos bank­kártyával fizette ki. Javasoltam, hogy fizesse be a pénztárba. Ez nem tetszett neki. Abban maradtunk, akkor adóalap-növelő tétel lesz. Ezt hogyan számoljam el helyesen? Kis értékű eszköz? Egyéb ráfordítás vagy értékcsökkenési leírás egy összegben?
Részlet a válaszból: […]tevékenységet közvetetten szolgáló eszköz lehet a kérdésben szereplő kávéfőző, vízforraló, hűtőgép, sőt még a grill is. Ezt a használat körülményei döntik el. A kávé, tea fogyasztása a vállalkozási tevékenység velejárója, nyári időben biztosan nélkülözhetetlen a hűtőgép, a grill használata is - meghatározott esetekben - indokolható. A kérdező aggályai akkor lennének megalapozottak, ha a felsorolt eszközöket a kft. ügyvezetője (tulajdonosa) saját céljára vásárolta, háztartásában használja, illetve ellenérték nélkül vendéglátó-ipari szolgáltatást nyújt. Ez esetben a magánszemély részére térítés nélkül átadott eszközről, illetve magánszemély részére térítés nélküli szolgáltatás­nyújtásról van szó,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. október 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5179
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: