Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott EU-számlakeret tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: EU-számlakeret alkalmazása

Kérdés: A 100 százalékban svéd érdekeltségű kft. részére a külföldi tulajdonos 2001-re kötelező jelleggel az EU-számlakeret alkalmazását írta elő. Kérdésem, az idén könyvelhet-e az Európai Unióban használatos főkönyvi számlákon?
Részlet a válaszból: […]külföldi tulajdonban lévő társaságnál is elsődlegesen a magyar számviteli törvény előírásai szerint kell a számlarendet (beleértve, mert beletartozik a számlakerettükröt is) elkészíteni, a magyar előírásoknak megfelelő számlákra kell könyvelni, a bizonylatokon a számviteli törvény szerinti számlarendben szabályozott módon kell a könyvviteli számlák számát vagy azok egyértelmű azonosítására alkalmas egyéb adatot feltüntetni, és ezen elsődlegesen könyvelt adatok alapján kell a mérleget, az eredménykimutatást, a kiegészítő mellékletet elkészíteni. Nincsen akadálya annak, hogy a magyar számviteli törvény előírásai szerint könyvelt adatokat azután - másodlagosan - fordítóprogram segítségével átrendezzék a külföldi tulajdonos számlarendjének megfelelően is. Az is elképzelhető, hogy a magyar szabályoknak megfelelő könyveléssel párhuzamosan könyvelnek a külföldi tulajdonos számlarendje szerint is, ha a bizonylaton mind a magyar, mind a külföldi számlarend szerint[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. május 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 181
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,