Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Keresés eredménye

2 találat a megadott gumiköpeny elszámolása tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Használatbavétel után beszerzett téligumi-szett
Kérdés: Cégünk gépkocsit vásárolt téligumi-szett nélkül. Az első gumiszettet később, a használatbavételt követően vásárolta meg a cég. Az első téligumi-szettet rá lehet-e aktiválni a gépkocsira?
Részlet a válaszból: […]ellátottnak kell lennie, mindkettő kötelező tartozék, akkor már az aktiválás előtt beszerzett téli és nyári gumik is a gépjármű bekerülési értékének részét képeznék.)A meglévő gépjárművek elhasználódott (elkopott) autógumijainak a cseréje során az új gumik beszerzését anyagkészletként, majd cserekor anyagköltségként, a kopott gumik leszerelésének, az újak felszerelésének költségeit karbantartásként kell elszámolni.Hasonlóképpen kell eljárni akkor is, amikor a rendeltetésszerű használat érdekében a nyári gumikat téli gumikkal (gumiköpennyel) cserélik ki (és fordítva is).Ha a gépjárművet nyári és téli gumival szerzik be, akkor a gépkocsi bekerülési értékében szerepeltetni kell a nyári és téli gumik bekerülési értékét is (mint alkatrészek). Későbbi cseréjük anyagbeszerzés és anyagfelhasználás, azaz karbantartás.Amennyiben a már rendeltetésszerűen használatba vett gépkocsihoz - a több azonos[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. május 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7604
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Gépjármű gumiköpenycseréje
Kérdés: A tehergépjárművek gumiköpenyeit olykor éven belül többször is kell cserélni. A kft. nevére kiállított számlán külön tételben szerepel a gumiköpenyek értéke és azok felszerelése. Információink szerint a gumiköpeny a szolgáltatás része, így igénybe vett szolgáltatásként számoljuk el a számlázott összeget. Aránytalanul nagy azonban az eltérés a gumiköpeny 80-100 E Ft-os értéke és az 5-10 E Ft-os szerelés költsége között. Kezelhetnénk-e anyagköltségként a gumiköpenyt, és igénybe vett szolgáltatásként a szerelést? Ha nem, akkor megoldás lenne-e a két tételnek külön-külön számlán való szerepeltetése?
Részlet a válaszból: […]tevékenység, és annak értéke magában foglalja mind a gumiköpeny értékét, mind a szerelési költséget. Ha ezt a karbantartási tevékenységet más vállalkozó végzi el, akkor a számlázott összeget (a gumiköpeny és a szerelés együttes összegét) igénybe vett szolgáltatásként kell elszámolni. A gumiköpeny értékét nem lehet anyagköltségként elszámolni (még akkor sem, ha a szerelés költségének a többszöröse!), mert a kérdező cég azt nem saját tevékenységéhez vásárolta és használta fel. Ez igaz akkor is, ha külön-külön számlán szerepel a gumiköpeny, illetve a szerelés. [Ha a külön számlázott gumiköpenyt a kérdező cég anyagköltségként számolná el, megsértené az Szt.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. november 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2409
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,