Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott hálózatbővítés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Hálózatfejlesztés elszámolása

Kérdés: Az áramszolgáltatótól hálózatfejlesztést rendeltünk meg. Valamennyi munkát ők végeztek el, nemcsak a hálózatfejlesztést, hanem közcélú kábel kiépítését is, amelyről számlát állítottak ki. A teljes számla áfatartalmát visszaigényeltük. Hogyan aktiválom a hálózatfejlesztést, beleértve a földkábel értékét is?
Részlet a válaszból: […]telekhatáron belüli (a mérőóra utáni) energiahálózat-fejlesztés költségeit, illetve-a telekhatáron kívüli energiahálózat-fejlesztés (mindenképpen ezzel együtt kezelendő a közcélú kábel kiépítése is) költségeit.A telekhatáron belüli energiahálózat vezetékei jellemzően a villamos energiával működő gépek, berendezések bekerülési értékében kell, hogy szerepeljenek, kivétel a világítási hálózat, amely az épület bekerülési (bruttó) értékében kell, hogy legyen.Így a telekhatáron belüli villamosenergia-hálózat fejlesztésének költségeivel az érintett gépek, berendezések, illetve épület (térvilágítás esetén a tér, udvar - mint építmény) bekerülési értékét kell növelni, az egyes eszközökre fordított ráfordítások arányában, a pótlólagos beruházás értékével az eszközök bruttó értékét a hálózatfejlesztés befejezésekor kell növelni.A telekhatáron[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. november 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 8702
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Hálózatbővítés bérelt ingatlanban

Kérdés: Cégünk bérelt ingatlanban dolgozik. Vásároltunk egy gépet, amelynek üzemeltetéséhez hálózatbővítést kellett igényelnünk az áramszolgáltatótól. Kifizettük a csatlakozási díjat, és az ehhez szükséges villanyszerelési munkákat, anyagokat. A hálózatbővítés megtörtént. Hogyan kell elszámolni, könyvelni a fenti beruházást? Eddig a fent említett költségeket befejezetlen beruházásként tartottam nyilván. Aktiválhatom a vagyoni értékű jogok között?
Részlet a válaszból: […]bruttó (bekerülési) értéket, és az átvezetés időpontjától (a használatbavétel időpontjától) terv szerinti értékcsökkenési leírást is el kell számolni.A hálózatbővítést jelentő villanyszerelési munkák (annak a díja és felhasznált anyagainak az értéke) a bérelt ingatlan (feltételezhetően a bérelt épület, épületrész) funkciójának a bővülését, a meglévő tárgyi eszköz bővítését jelentik, ezért azok értékét a hálózatbővítés befejezésének időpontjával (a használatbavétel időpontjával) a 161. Befejezetlen beruházások számláról a 123. számlán belül elkülönítetten megnyitott számlára, a bérelt ingatlanon (épületen, épületrészen) végzett és aktivált beruházás számlára kell átvezetni. A használatbavétel időpontjától[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. március 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 8166
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,