Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Keresés eredménye

A találat a megadott jelzáloghitel tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Kölcsön jelzáloghitelből
Kérdés: A kft.-nek idegen forrásra volt szüksége, a társaság azonban nem tudott bankhitelt igénybe venni. Ezért az ügyvezető jelzáloghitelt vett fel, amit a társaság rendelkezésére bocsátott. Hogyan lehet a felvett hitel összegét a társaságba bevinni? Az ügyvezető által felvett jelzáloghitel kamatait a társaságnál mikor, milyen módon lehet elszámolni?
Részlet a válaszból: […]a kft. (a kft.-t képviselő másik tag, tulajdonos) közötti kölcsönszerződéssel kell alátámasztani. A Ptk. előírásai szerint elkészített kölcsönszerződésben rögzíteni kell a kölcsön összegét, a kölcsön viszszafizetésének, törlesztésének feltételeit, a visszafizetés (a törlesztés) időpontját (időpontjait), továbbá a kölcsön kamatának mértékét, fizetésének módját, feltételeit. Nyilvánvaló, hogy a kölcsön törlesztőösszegét, a kölcsön törlesztésének időpontját, a kamat mértékét, összegét, a kamatfizetés időpontjait az ügyvezető[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. február 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2069
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,