Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kereskedelmi hitel tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kereskedelmi hitel kamata

Kérdés: Kell-e a kereskedelmi hitel kamatára áfát felszámítani? Gyakori esemény a gazdaságban, hogy a cég partnerei termelési ráfordításait úgy finanszírozza, hogy részükre kereskedelmi hitelt folyósít, azaz az általa számlázott termékek ellenértékét halasztott fizetéssel számlázza.
Részlet a válaszból: […]összegű ellenértékre kell az áfát is felszámítani. Megállapodhatnak a felek azonban abban is, hogy a teljesítést (a termékértékesítést) követően az adásvételi szerződést "átalakítják" a fizetési feltételek vonatkozásában kölcsönszerződéssé, a kölcsönszerződés jellemzői (a kölcsön összege, kamata, visszafizetésének időpontja stb.) kikötésével. Ezzel a vevőkövetelés, illetve a szállítói tartozás helyébe a kölcsönkövetelés, illetve kölcsöntartozás lép. Ez esetben az adásvételi szerződésben normál árban, normál fizetési határidőben állapodtak meg, a normál ár kerül áfával számlázásra. Nincs szó az adásvételi szerződésben halasztott fizetésről (erről - más formában[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. szeptember 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4694
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,