Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Keresés eredménye

A találat a megadott mezőőr tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Mezőőri feladatok ellátása
Kérdés: Mezőőr vagyok, munkaköröm ellátásához saját tulajdonú gépkocsi használatában állapodtam meg a munkáltatómmal. Munkám során bejárom az egész határt, vagyonvédelmi megfigyelést és ellenőrzést végzek. Elszámolhatom-e kiküldetési rendelvényen a naponta megtett kilométereket a 9 Ft/km általános gépkocsi-normaköltséggel és az állami adóhatóság által közzétett üzemanyagár és fogyasztási norma alapján az üzemanyag-felhasználást? Megjegyzem, munkaterületemet naponta a főnököm jelöli ki, határozza meg, hogy mi a kiemelt ellenőrzési terület.
Részlet a válaszból: […]szempontok figyelembevételével - naponta a főnök jelöli ki, nem teszi a határbejárást kiküldetéssé. Természetesen, ha a mezőőri feladatok ellátásához - a munkáltatóval történt megállapodás alapján - saját tulajdonú gépkocsiját használja, a gépkocsihasználat költségeit a munkáltató - megállapodás alapján - megtérítheti, nem kiküldetési rendelvény, hanem útnyilvántartás alapján. A munkáltatóval történő megállapodás alapján a mezőőr is választhatja a költségtérítés összege megállapításának egyszerűbb módját is, mely szerint - az útnyilvántartással igazolt kilométer-futásteljesítmény alapján a személygépkocsinak a 60/1992. (IV. 1.) Korm. rendelet szerinti üzemanyag-fogyasztási norma és az állami adóhatóság által közzétett üzemanyagár figyelembevételével kiszámított üzemanyagköltség,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. november 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4783
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,