Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott vám (kivetett) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kivetett vám és áfa visszatérítése

Kérdés: A kivetéssel megállapított import utáni vám és áfa kérelemre történt, utólagos helyesbítését (csökkentését) követően a NAV a visszajáró összeget kiutalta ügyfelemnek. A visszatérített vámköltséget az áruk beszerzési értékének módosításaként könyveltem, a visszautalt áfa könyvelésében viszont bizonytalan vagyok, egyéb bevételként könyvelném. Helyesen gondolom?
Részlet a válaszból: […]tevékenység során felhasználták, akkor a visszatérített vámköltség összegével az anyagköltséget, ha az importált termék még készleten van, a készletértéket kell csökkenteni.A vámmal együtt megfizetett áfát az áfa megfizetésekor levonásba lehetett helyezni, az a bekerülési értéket nem befolyásolta, feltételezve, hogy az ügyfél adóköteles tevékenységet végez.Amikor a NAV az áfát visszatéríti, akkor a vámmal együtt megfizetett áfát téríti vissza. A vámhatóságnak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. december 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7479
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,