Étkezés vállalati üdülőben

Kérdés: Hogyan kell a vállalati üdülőben felszolgált étkezés költségeit elszámolni, számlázni? A társaság saját tulajdonú üdülőjében egyrészt szálláshelyet, másrészt az igénylőnek étkezést is kínál. Az étkezés úgy történik, hogy a közeli vendéglátótól megrendeljük az ebédet, amit ők kiszállítanak, az üdülőben csak az étel melegítése és felszolgálása történik. A reggelihez és a vacsorához mi vásároljuk meg az élelmiszert, amit adagolunk és felszolgálunk. Az üdülési díj külön-külön tartalmazza a szállás, illetve az étkezés díját. A szállást 15 százalékos áfakulccsal számlázzuk, de milyen kulccsal számlázzuk az étkezést?
Részlet a válaszából: […] ...értékcsökkenési leírásuk);c) a reggelihez, a vacsorához beszerzett élelmiszer számlázott – áfa nélküli – bekerülési értéke anyagköltségként;d) a reggeli, a vacsora adagolásával, felszolgálásával kapcsolatos költségek: az elszámolt közvetlen munkabér és...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 30.
Kapcsolódó címkék:  

Iparűzési adó alapja igénybe vett szolgáltatásnál

Kérdés: A fenntartásiköltség-számlákból külön könyveljük az anyagköltséget és a munkadíjat. Helyesen járunk-e el? Mi vehető figyelembe ez esetben az iparűzési adónál?
Részlet a válaszából: […] ...rögzíteni. Az anyagok beszerzéséről szóló számlákat a készletek között (a számla alapján költségkénti elszámoláskor pedig anyagköltségként), az igénybe vett szolgáltatásokat pedig az anyagjellegű ráfordítások között kell könyvelni.A javításról,...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. szeptember 19.