Étkezés vállalati üdülőben

Kérdés: Hogyan kell a vállalati üdülőben felszolgált étkezés költségeit elszámolni, számlázni? A társaság saját tulajdonú üdülőjében egyrészt szálláshelyet, másrészt az igénylőnek étkezést is kínál. Az étkezés úgy történik, hogy a közeli vendéglátótól megrendeljük az ebédet, amit ők kiszállítanak, az üdülőben csak az étel melegítése és felszolgálása történik. A reggelihez és a vacsorához mi vásároljuk meg az élelmiszert, amit adagolunk és felszolgálunk. Az üdülési díj külön-külön tartalmazza a szállás, illetve az étkezés díját. A szállást 15 százalékos áfakulccsal számlázzuk, de milyen kulccsal számlázzuk az étkezést?
Részlet a válaszából: […] ...– annak megtérítése esetén sem – nem lehet közvetített szolgáltatás (mert nem szolgáltatásnyújtás), de nem lehet az eladott áruk beszerzési értéke sem, mert az igénybe vevők részére nem élelmiszert számláznak. Az üdítő- és egyéb italok bekerülési értéke...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 30.
Kapcsolódó címkék:  

A kettős könyvvitelre való áttérés szabályai

Kérdés: Melyek az egyszeres könyvvitelről a kettős könyvvitelre való áttérés számviteli szabályai az új Szt. hatálya alá tartozó vállalkozásoknál?
Részlet a válaszából: […] ...(nem kapcsolódik a vásárolt készletek nyitóállományához), s amellyel azonos összeget anyagköltségként, illetve az eladott áruk beszerzési értékeként kell elszámolni az eredménytartalékkal szemben (T 51 – K 413, illetve T 814 – K 413).d) A saját...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. május 17.