Mintaboltban lévő készlet értékelése

Kérdés: Cégünk mintaboltjában saját termelésű péksüteményt és árut (üdítő, cukrászsütemények) árusít, valamint saját konyhát üzemeltet, ahol a vásárolt alapanyagokból hideg-, illetve melegkonyhai ételt készítenek helybeli fogyasztásra. Ezeknek a norma szerinti elszámolása szinte lehetetlen. Önök már adtak választ arra az esetre, ha kétféle csoport van a mintaboltokban, de mi a helyes számviteli elszámolás ebben az esetben?
Részlet a válaszából: […] ...választ azzal kell kezdeni, a számvitelben, az adózásbannem ismert az a szó, hogy "lehetetlen". Jó megoldást kell keresni, nemcsak aszámviteli elszámolás helyessége, de a magántulajdon védelme, a visszaélésekelkerülése érdekében is. A kérdésben leírtak szerint a...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2007. május 17.
Kapcsolódó címkék:    

Készleteltérések rendezése

Kérdés: Hogyan kell elszámolni a vásárolt és a saját termelésű készletek leltározása során megállapított készleteltérések értékét? Ha az eltérés egy része nyilvántartási, elszámolási hibára vezethető vissza, hogyan kell helyesen könyvelni?
Részlet a válaszából: […] ...Számviteli Levelek 20. számában a 400. kérdésre adott válaszban a saját termelésű készletek többletéhez kapcsolódóan részletesen szóltunk az eszközök és források leltárkészítési és leltározási szabályzatáról, elsősorban a leltározás során felvett és...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. február 14.
Kapcsolódó címkék: