Keresés eredménye

A találat a megadott adó visszatéríttetése tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Közösségen belül megfizetett adó visszatéríttetése
Kérdés: Nemzetközi közúti árufuvarozást végző cég vagyunk. A külföldi tankolásaink áfáját 2010-ben az új szabályok szerint a magyar APEH-hez nyújtjuk be. Kérdéseim: A visszaigényelt és visszakapott áfát hova kell könyvelni? Egyéb bevételként? Ezen külföldi áfa-visszatérítések általában több hónap után jönnek meg. Köteles a vállalkozó a már be­­adott áfa-visszatérítési igényét időbelileg elhatárolni? 2010-ben az összes negyedévre beadtam áfa-visszatérítési igényemet, de még egy fillért sem kaptam. Ezeket valószínűleg csak 2011-ben kapom meg. Melyik adóévet fogja érinteni a visszatérített összeg? Ha el kell határolni, akkor azt mi alapján teszem meg?
Részlet a válaszból: […]forintra átszámítani]; - az előző bekezdésben leírtakból következik, hogy a külföldi tankolás számlájában kimutatott áfát nem szabad üzemanyagköltségként elszámolni, ha az az adott közösségi tagállam joga szerint levonható; - a visszatéríttetési kérelem benyújtásakor a visszatéríttetni kért - külföldi pénznemben meghatározott - áfának megfelelő összeget az illetékes külföldi adóhatósággal szembeni követelések közé kell átvezetni [ha a visszaigényelt áfa devizaösszege eltér a könyvekben kimutatott devizaértéktől, akkor a különbözetet az átvezetéskor a könyv szerinti árfolyamon egyéb ráfordításként, illetve egyéb bevételként kell elszámolni; eltérés lehet a bekerüléskori és az átvezetés időpontjában érvényes devizaárfolyam eltéréséből adódóan[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. március 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4943
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,