Keresés eredménye

2 találat a megadott adóelévülés tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Elévült adótartozás elengedése
Kérdés: A NAV által elévülés miatt elengedett adótartozást hogyan számoljuk el? Figyelembe vehető a társasági adónál csökkentő tételként?
Részlet a válaszból: […]elengedést) az adóhatóság visszaigazolta, akkor ezen kötelezettséget ugyanolyan módon kell a könyvekb ő l kivezetni, mint bármilyen más elengedett kötelezettséget. (Könyvelési tétel: T 463 - K 9643.)A hatályos számviteli előírás szerint az elévült adótartozások egyéb bevételként elszámolt összegét azonban időbelileg elhatárolni nem lehet, mivel az adótartozás nem konkrét eszközhöz[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. augusztus 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7366
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Adókövetelés elévülése
Kérdés: Szíveskedjenek elmagyarázni az adókövetelés elévülésének feltételeit, és megadni a vonatkozó jogszabályhelyet!
Részlet a válaszból: […]illetve felszámolási eljárás esetén a felszámolás kezdő időpontjával a felszámolási eljárás befejezéséről hozott döntés jogerőre emelkedéséig. Nyugszik az elévülés a végrehajtási eljárás felfüggesztésének és szünetelésének, az adózó vagyonának egészére elrendelt bűnügyi zárlatnak, illetve a fizetési kedvezménynek, vagy feltételhez kötött adómentességnek az időtartama alatt. Ugyancsak nyugszik az évülés a kézbesítési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. december 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6845
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,