Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott adóelévülés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Elévült adótartozás elengedése

Kérdés: A NAV által elévülés miatt elengedett adótartozást hogyan számoljuk el? Figyelembe vehető a társasági adónál csökkentő tételként?
Részlet a válaszból: […]elengedésér ő l.Ha az adótartozás az Art. 164. §-a szerint elévült, és az elévülést (és nem az elengedést) az adóhatóság visszaigazolta, akkor ezen kötelezettséget ugyanolyan módon kell a könyvekb ő l kivezetni, mint bármilyen más elengedett kötelezettséget. (Könyvelési tétel: T 463 - K 9643.)A hatályos számviteli előírás szerint az elévült adótartozások egyéb bevételként elszámolt összegét azonban időbelileg elhatárolni nem lehet, mivel az adótartozás nem konkrét eszközhöz kapcsolódik.Az elévült tartozás egyéb bevételként elszámolt összegével az adózás el ő tti[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. augusztus 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7366
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Adókövetelés elévülése

Kérdés: Szíveskedjenek elmagyarázni az adókövetelés elévülésének feltételeit, és megadni a vonatkozó jogszabályhelyet!
Részlet a válaszból: […]elévülés hat hónappal hosszabbodik meg. Megszakad az évülés az adóbevallás késedelmes benyújtása esetén, illetve felszámolási eljárás esetén a felszámolás kezdő időpontjával a felszámolási eljárás befejezéséről hozott döntés jogerőre emelkedéséig. Nyugszik az elévülés a végrehajtási eljárás felfüggesztésének és szünetelésének, az adózó vagyonának egészére elrendelt bűnügyi zárlatnak, illetve a fizetési kedvezménynek, vagy feltételhez kötött adómentességnek az időtartama alatt. Ugyancsak nyugszik az évülés a kézbesítési vélelem beálltától az annak megdöntésére irányuló kérelemnek helyt adó végzés jogerőre emelkedéséig,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. december 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6845
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,