Keresés eredménye

2 találat a megadott adótartozás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Elévült adótartozás elengedése
Kérdés: A NAV által elévülés miatt elengedett adótartozást hogyan számoljuk el? Figyelembe vehető a társasági adónál csökkentő tételként?
Részlet a válaszból: […]elengedést) az adóhatóság visszaigazolta, akkor ezen kötelezettséget ugyanolyan módon kell a könyvekb ő l kivezetni, mint bármilyen más elengedett kötelezettséget. (Könyvelési tétel: T 463 - K 9643.)A hatályos számviteli előírás szerint az elévült adótartozások egyéb bevételként elszámolt összegét azonban időbelileg elhatárolni nem lehet, mivel az adótartozás nem konkrét eszközhöz[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. augusztus 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7366
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Tulajdonos által törlesztett adótartozás
Kérdés: A betéti társaság jelentős összeggel tartozik a NAV-nak. A társaság jelenleg nem végez tevékenységet, a beltagnak is máshol van főállása. Az adóhatóság végrehajtást kért a beltag jövedelmére. A tulajdonos keresetéből behajtott összeg megjelenik a cég adófolyószámláján, csökkentve a vállalkozás tartozását. Minősíthetjük-e a tulajdonossal szembeni kötelezettségnek a behajtott összeget, vagy végleges pénzeszközátadásnak minősül? A társaságnak jelentős - az adótartozás összegét meghaladó - követelése van egy másik céggel szemben, és a tulajdonos mindenképpen vissza szeretné kapni a jövedelméből letiltott tartozást.
Részlet a válaszból: […]végrehajtási eljárás során a tulajdonos törlesztésével kapcsolatosan semmit nem rögzítettek, akkor a bt. és a tulajdonos között kell megállapodásban rögzíteni, hogy a tulajdonos adótörlesztése átmeneti, ideiglenes, addig tart, amíg a bt. jogos követelése be nem folyik. A tartozás ideiglenes átvállalása esetén a tulajdonos által ténylegesen törlesztett, az adófolyószámlán megjelenő összeggel csökkenteni kell az adótartozás összegét, és elő kell írni a tulajdonossal szembeni kötelezettségként (T 464 - K 4792), a tag által nyújtott kölcsönként. Ha a másik[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. május 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7005
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,