Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott áfalevonás (jogosulatlanul) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Jogosulatlanul levont áfa elhatárolása

Kérdés: Az APEH 2006-2007. évre vonatkozóan lefolytatott vizsgálata a kft.-nél 50 M Ft jogosulatlanul levont áfát állapított meg. A bírsággal és pótlékkal együtt tetemes adóterhet el lehet-e határolni a következő évekre, hogy elkerüljék a 2010. év esetleges veszteségét?
Részlet a válaszból: […]adóhatóság a jogosulatlanul levont áfát 2006-2007. évekre állapította meg. A kérdésből nem derül ki, hogy beszerzéshez, szolgáltatásnyújtáshoz vagy egyébhez kapcsolódott az áfa jogtalan, törvényellenes levonása. Az viszont megállapítható, hogy a hiba a hatályos jogszabályi előírások nem vagy nem megfelelő alkalmazásából, helytelen értelmezéséből származik. Így először a hibát, a hibahatást kell korrigálni. Ha ezt az adóhatóság nem tette meg, akkor a kft.-nek kell önellenőrzés keretében a 2006., illetve a 2007. évi könyvelés adatait helyesbíteni. A hiba, a hibahatás eszközökre-forrásokra, illetve az eredményre gyakorolt hatását pedig - ha jelentős összegű a hiba - a 2010. évi mérleg, illetve az eredménykimutatás középső oszlopában kell bemutatni.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. december 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4816
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,