Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott ajándék (üzletpolitikai céllal) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Ajándék a partnereknek

Kérdés: Kereskedelmi cég vagyunk. Termékeink értékesítésében magánszemély partnerek is közvetítenek. Ösztönzésük érdekében a közreműködésükkel eladott termékekből egyet-egyet ajándékba adunk partnereinknek. Az eladásra kerülő termékek műszaki cikkek. Az ajándékba adott termék tekinthető-e árumintának (mivel így a jobban megismert termék értékesíthetőbbé válik), esetleg üzleti ajándék?
Részlet a válaszból: […]más cél elérésére nem alkalmas.Az ajándékba adott műszaki cikk nem felel meg az Szja-tv. szerint az árumintával szembeni követelményeknek. Tehát nem tekinthető árumintának, juttatása nem lehet adómentes.Az Szja-tv. értelmezése szerint üzleti ajándék a juttató tevékenységével összefüggő üzleti, hivatali ... kapcsolatok keretében adott ajándék (ingyenesen vagy kedvezményesen adott termék, nyújtott szolgáltatás, valamint a kizárólag erre szolgáló utalvány). A kérdés szerinti ajándék - a hivatkozott törvényi előírás alapján - egyértelműen üzleti ajándék.Az Szja-tv. 70. §-ának (4) bekezdése alapján egyes meghatározott juttatásnak minősül az adóévben reprezentáció és üzleti ajándék juttatása alapján meghatározott jövedelem. Az üzleti ajándék legmagasabb értékét a törvény nem határozza meg.Az egyes meghatározott juttatások[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. október 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 8034

2. találat: Piackutatók ajándéka a megkérdezetteknek

Kérdés: Ön minek minősítené a piackutató cég által a megkérdezetteknek adott ajándékutalványt (konkrét termékre szól), amiért áldoztak az idejükből és válaszoltak a kérdésekre? Hogyan adózik az a juttatás?
Részlet a válaszból: […]vetélkedő, nem verseny, és nem a szerencsejátékok szervezéséről szóló törvény hatálya alá tartozó sorsolás eredménye - megfelelő magánszemély számára adott árengedmény, visszatérítés vagy áru, szolgáltatás vásárlásához kapcsolódó más kedvezmény, ideértve ha - megjelenési formájától függetlenül - árura vagy szolgáltatásra váltható érték lehet adómentes. A kérdésben szereplő esetben a piackutató cég által a megkérdezetteknek adott ajándékutalvány nem[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. június 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3713
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,