Keresés eredménye

A találat a megadott alkatrészkészlet tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Alkatrészek, festékpatronok nyilvántartása
Kérdés: Egy másológépek bérbeadásával, javításával, továbbá fénymásolással foglalkozó társaság rendszeresen vásárol különböző másológép-alkatrészeket és festékpatronokat (a bérbe adott gépekhez is). Hogyan történjen a beszerzési számla könyvelése, ha a beszerzéskor még nem állapítható meg, hogy a vásárolt termékeket a saját gép üzemeltetéséhez (a fénymásolás során), vagy a bérbe adott gépekhez használják fel, vagy áruként értékesítik? Milyen főkönyvi számlára kerül év végén a meglévő készlet?
Részlet a válaszból: […]a készlet csökkenésével egyidejűleg elszámolni. Az előbbi elszámolás mellett a meglévő, leltárban szereplő készletet az anyagkészletszámlán lévő értékkel kell összehasonlítani, és ha eltérés van, a különbözetet mint leltárhiányt-leltártöbbletet kell könyvelni, és a társaság által szabályozott módon rendezni. Amennyiben a társaság a másológépekhez beszerzett alkatrészeket, festékpatronokat a beszerzéskor nem veszi készletre, akkor elsődlegesen anyagköltségként indokolt elszámolni. (El lehet számolni az eladott áruk beszerzési értékeként is, ha a beszerzett alkatrészek, festékpatronok jellemzően értékesítésre kerülnek.) Év közben a ténylegesen értékesített alkatrészek, festékpatronok beszerzési értékét az anyagköltség csökkentésével (T 21-22 - K 511)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. október 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3363
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,