Keresés eredménye

A találat a megadott amortizációs kulcsok változtatása tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Amortizációs kulcsok változtatása
Kérdés: Cégünknél 2007-ben tulajdonosváltás történt. A változást követően az új tulajdonos 2009-ben felülvizsgálta a nagyobb értékű tárgyi eszközöknél alkalmazott leírási kulcsokat. Megállapította, hogy például az épületeknél alkalmazott 1%-os leírási kulcs nem megfelelő, 3%-os leírási kulcs alkalmazását kéri. Lehetőségünk van-e ezen kulcsok jövőbeni változtatására?
Részlet a válaszból: […]mértéknövekedést indokolhatja az, ha az adott eszköz használatának időtartamában (a hasznos élettartam meghatározott éveinek számában) lényeges változás (a harmadára csökkenés) következett be (mert például intenzívebb ezen eszközök kihasználása). Indokolhatja az is, ha a hasznos élettartam végére megállapított maradványértékben - például a piaci viszonyok változása miatt - jelentős csökkenés prognosztizálható. Bármelyik indok alapján történik is az értékcsökkenési leírás mértékének a megváltoztatása, azt írásban - a korábbi körülményekkel összehasonlítva - kell alátámasztani, a számszerűsített - jövőbeni - hatását a kiegészítő mellékletben bemutatni. Önmagában a tulajdonos szándéka nem elegendő az eddig alkalmazott mértékek megváltoztatására. Természetesen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. január 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4437
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: