Keresés eredménye

2 találat a megadott anyag (hibás) tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Beépített hibás anyag
Kérdés: A külföldi partnertől vásárolt anyagot a külföldi megrendelésére belföldön a beépítést követően lecserélték. Milyen áfafizetési kötelezettséggel jár?
Részlet a válaszból: […]százalékos áfával terhelt ügylet volt. Az pedig, hogy a hibás anyag kicserélésével kapcsolatos munkálatokat ezúttal a külföldi rendeli meg, az adómértékre (a szolgáltatásnyújtás vagy a termékértékesítés teljesítési helyére) nincs befolyással. Vagyis a munkálatoknak a külföldi felé történő kiszámlázása szintén belföldi, 25 százalékkal[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. május 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 211
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Beépített hibás anyag lecserélése
Kérdés: Külföldi partnertől vásárolt anyagot építettünk be Magyarországon. A munka befejeződött, amikor a külföldi szállító jelezte, hogy az általuk szállított, általunk beépített anyag hibás. Megrendelte tőlünk a rossz anyag lecserélését. Kérem, ismertessék, hogyan kell számlázni, elszámolni!
Részlet a válaszból: […]teljesítés helyének azt a helyet kell tekinteni, ahol a szolgáltatásnyújtás ténylegesen történik. Mivel az Önök által végzett szolgáltatásnyújtás Magyarországon van, így a számlázott összeget áfafizetési kötelezettség terheli. A rossz anyag lecserélése jelentheti azt is, hogy Önök készítik el (vásárolják meg belföldön) a megfelelő anyagot, majd azzal kicserélik a hibásat. Ez esetben Önök a külföldi partner részére egyrészt terméket értékesítenek, másrészt szolgáltatást végeznek. A termékértékesítés is, a szolgáltatásnyújtás is belföldi értékesítés, függetlenül[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. május 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 169
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,