Keresés eredménye

A találat a megadott autókereskedő tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Különbözet szerinti adózás
Kérdés: Autókereskedő új és használt autók forgalmazásával foglalkozik, a különbözet szerinti adózást választotta. Hogyan kell a különbözet szerinti adózásban a termékimportot figyelembe venni?
Részlet a válaszból: […]eladó, hanem ő (a felvásárló) kötelezett. Ezért a különbözet szerinti adózást választónak az importbeszerzéseire is - feltéve, hogy a termék megfelel a 62. § (2) bekezdésének 1. pontjában foglalt feltételeknek - választása szerint e fejezet rendelkezései szerint kell adóznia. A termékimportból beszerzett termékek esetén így az adóalany dönthet arról, hogy az egyes termékekre a különbözet szerinti, vagy az általános szabály alapján történő adózást választja. Ebben az esetben az elhatárolást a termékszintű nyilvántartás teremti meg [melyre az autókereskedő valószínűleg egyébként is kötelezett az Áfa-tv. 64/A. §-ának (3) bekezdése értelmében, hiszen az autók felvásárlásának egyedi értéke nyilván[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. július 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 263
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,