Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott autókereskedő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Különbözet szerinti adózás

Kérdés: Autókereskedő új és használt autók forgalmazásával foglalkozik, a különbözet szerinti adózást választotta. Hogyan kell a különbözet szerinti adózásban a termékimportot figyelembe venni?
Részlet a válaszból: […]új volta. Amikor a különbözet szerint adózó importból szerez be, akkor adófizetésre nem kötelezettől vásárol, mivel termékimportra vonatkozóan az adó megfizetésére nem az eladó, hanem ő (a felvásárló) kötelezett. Ezért a különbözet szerinti adózást választónak az importbeszerzéseire is - feltéve, hogy a termék megfelel a 62. § (2) bekezdésének 1. pontjában foglalt feltételeknek - választása szerint e fejezet rendelkezései szerint kell adóznia. A termékimportból beszerzett termékek esetén így az adóalany dönthet arról, hogy az egyes termékekre a különbözet szerinti, vagy az általános szabály alapján történő adózást választja. Ebben az esetben az elhatárolást a termékszintű nyilvántartás teremti meg [melyre az autókereskedő valószínűleg egyébként is kötelezett az Áfa-tv. 64/A. §-ának (3) bekezdése értelmében, hiszen az autók felvásárlásának egyedi értéke nyilván meghaladja az 50 ezer forintot]. A különbözet szerinti adózás miatt le nem vonható, a termékimport során kivetett és megfizetett áfa az autó árába épül be, hasonlóan más, le[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. július 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 263
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,