Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott banki jutalék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Banki jutalék elszámolása

Kérdés: Cégünk kiskereskedelmi tevékenységet folytat. Vevőinknek lehetőségük van arra, hogy az áruinkat banki hitel felvételével vásárolják meg. A banki hitelt mi intézzük, a bank nekünk átutalja a vevő helyett a vételárat. A banktól ezért havonta pénzügyi szolgáltatás közvetítése jogcímen pénzt kapunk, amelyről a számlát cégünk állítja ki. Kérdés, a banktól utólag kapott összeget melyik 9-es számlára lehet könyvelni?
Részlet a válaszból: […]számlacsoportban kijelölt számlára kell könyvelni a számlázott - áfa nélküli - összegben. Bár a számlát havonta, de utólag állítják ki, a bank utólag téríti meg a számlázott összeget, árbevételként arra a hónapra kell elszámolni, amely hónapban azok a pénzügyiszolgáltatás-közvetítések megtörténtek, amelyekért a cég ellenértéket kap. Az egyéb bevételek között csak olyan bevételt lehet kimutatni, amely nem része az értékesítés nettó árbevételének.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. június 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4185
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: