Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott buszbérlet tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Buszbérlet áfaelszámolása

Kérdés: A cég nevére kiállított Volán Rt. számlája után - ami a dolgozók buszbérletvásárlásáról szól - le lehet-e vonni a 12 százalékos áfát?
Részlet a válaszból: […]adóköteles bevételszerző tevékenységét szolgálja-e vagy sem. Tekintettel arra, hogy a munkába járás a dolgozó kötelezettsége [lásd a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény 103. §-a (1) bekezdésének a) pontját] a buszbérlet önmagában még nem a cég gazdasági tevékenységéhez felmerült beszerzés, azaz annak áfája sem helyezhető levonásba automatikusan. Amennyiben a cég a dolgozótól a bérlet fejében bevételhez jut, úgy a bevételszerző tevékenység fennáll. (A dolgozótól beszedett díj adóköteles bevétel, de a Volán Rt. számlájában szereplő áfa levonható.) Mérlegelni kell azonban azt is, hogy a dolgozó nem lényegesen alacsonyabb árat[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. április 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 107
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,