Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott csalás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Csalónak átutalt pénz elszámolása

Kérdés: Egy ismert cég nevében kerestek meg bennünket, egy terméket ajánlva. Előre kérték a termék ellenértékét. Az összeget átutaltuk. Az áru leszállítása iránt érdeklődve megtudtuk, hogy velük nem állapodtunk meg, a pénzt sem ők kapták, nem az ő számlájuk. Az ügyben rendőrségi feljelentést tettünk. Az átutalt összeget a bankkivonat alapján a szállítónak adott előlegként könyveltük. Hova kell az összeget átvezetnünk, mivel a szállító ismeretlen?
Részlet a válaszból: […]pedig az adatok ellenőrzésével (közhiteles nyilvántartásban lévőkkel való egybevetéssel) kell meggyőződni. A kérdező cég ezt nem tette meg, megsértette a számviteli fegyelem követelményeit.Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy az Önöket megkeresők csalók, akik az ígéretüket nem fogják (nem is akarják) teljesíteni, akkor a szállítóval szembeni követelés már nem valós követelés, amelyet már akkor ki kellett volna vezetni a könyvekből. Olyan behajthatatlan követelés az előlegként adott összeg, amely soha nem hajtható be, mert szerződéssel nincs alátámasztva. A kivezetett összeget egyéb ráfordításként kell elszámolni,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. március 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6921
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: